Torsdagsglädje

Igår steg jag upp 06.30, sådär 1,5 timme tidigare än jag brukar, stressad redan från innan jag vaknade eftersom jag av okänd anledning drömt att jag försov mig, kom för sent, missade tentan och så vidare. Bra start på dagen... Men det vända ganska snabbt detta oflyt. Tentan som jag var ytterst tveksam till visade sig gå helt okej om jag ska lita på magkänslan. Jag som bara hade tentapluggat ett par dagar hade förberett mig på att få en hög omöjligt detaljerade frågor. Men det visade sig att de faktiskt hade tänkt till, de som gjorde tentan. Det räckte (tror jag) med att ha pluggat under hela kursen och pluggat under den enda dagen som fanns mellan sista föreläsningen och tentan. I vanliga fall brukar det vara mycket längre tid för enbart tentaplugg efter sista föreläsningen, så jag hade liksom förväntat mig att tentan skulle vara på en nivå som krävde att man hade pluggat massor inför just tentan specifikt. Positivt överraskad av universitetets logik när det kommer till rimlig mängd inlärning på rimlig tid, alltså.
 
Efter tentan kom en värmande vårsol fram och jag fick en inbjudan till att vara med för att berätta och svara på frågor m m under en Grammatikdag då gymnasieklasser får komma till universitetet för att få veta mer om hur det är att plugga språk. Gratis lunch och gratis tröja som tack, ehh ja tack sa jag till det.
 
Sen tog jag mig ut för att gå en lång promenad. Då var jag så glad att jag nästan var tvungen att le hela vägen. Dels efter förmiddagens lättnad, av vårsolen, och grammatikgrejen, men också för att jag klarat 4,5 veckor utan onyttigheter och med träning nästan varje dag och samtidigt lyckats plugga, vara gramamtikmentor, träna och allt annat som man måste hinna med. Sen började det plötsligt ösregna så promenaden eskalerade till att jag sprang hem eftersom det blev så kallt. På kvällen firade vi i klassen den avklarade tentan ihop och hade det bara superfint ihopträngda i en liten etta. En väldigt bra dag, helt enkelt. 
 
(Nu ska jag försöka mig på att läsa 500 sidor på fyra timmar (inklusive laga mat), eftersom det tydligen är vad som förväntas att vi gjort till nästa kurs... Sen har jag förutspått att jag kommer vara på dåligt humör så då har jag bokat in spinning innan jag ska iväg och handla mat).
Goa klassen igår.