Önskeinlägg: Favoriter i Uppsala

Så, här kommer några favoriter i Uppsala, helt utan någon slags organiserad ordning!
 
Först har vi Storken, det undangömda caféet mitt i Uppsalas cenrum. Därifrån har jag ingen bild, eftersom jag varit alltför upptagen med att fika de gånger jag varit där, och inte är en sån människa som kan vänta och ta fina bilder på det jag tänkt fika. Supermysigt café är det i alla fall, god mat, gott fika och trevlig stämning. Tyvärr ofta proppfullt av folk trots att det är jättestort och man knappt ser det utifrån gatan. 
 
Sen måste jag nog nämna Gamla Uppsala och de gamla kungshögarna som finns där. Jättefin plats där man inte tackar nej till en promenad. Även vägen ut dit är en favorit som jag tycker om att springa på, lång raksträcka, svag uppförsacke hela vägen (missförstå mig inte nu, det positiva med uppförsbacken är att det går nerför hela vägen hem och inget annat!) och inte alltför mycket folk. Man behöver inte tänka så mycket på hur och var man springer och sätter fötterna helt enkelt. 
 
En annan favorit, i brist på annat, är den lilla lilla bit av natur som finns inte alltför långt härifrån. Det är en favoritplats mest för att de kanske hundra träden där är det närmaste icke-hus och icke-trafik man kommer om man färdas till fots. Dessutom är det lagom långt för en jag-behöver-få-luft-promenad. 
 
Sen har jag nog inte så mycket fler favoriter här, möjligen vår lägenhet som i början när vi just flyttat hit blev någon slags enorm trygghet och fast punkt i den stora nya okända staden. För övrigt kan jag inte säga att jag är jätteimponerad av Uppsala. Örebro är fortfarande favoriten, helt klart. Men lyssna för all del inte på mig, det finns fina platser här med och många andra är tydligen hemligt halvförälskade i denna studenternas stad.