Lördag elfte februari

Idag, lördag, gick jag och Tobbe upp tidigt, som det betraktas här i studentstaden, för att cykla till stan tills affärerna öppnade. Det här med tider är en av flera saker som gör att man tydligt märker att dettta är en studentstad. Nu är Örebro för all del också lite av en studentstad, men ändå, jämför jag med Örebro, Nyköping eller de flesta andra städer jag varit i så är hela dygnet här definitift förskjutet. Kommer man till stan klockan tio en lördag här så är det totalt dött. Gissningsvid utgör studenter 50 % av alla som brukar gå på stan (oklart hur vi har råd med det) och klockan tio en lördag sover 99,9 % av dessa studenter. Vi åkte hem från stan vid tolv, och då hade det just börjat fylla på med lite mer folk. När vi kom dit trodde vi till och med att det kanske var stängt för att det var så tomt. 
 
Kort sagt: när det är mer folk på stan klockan 02.30 än 10.00 - då är du garanterat i en studentstad.
 
På stan hittade jag nya mysisar och silverputs till mina smycken som börjat se närmare bruna än slivriga ut. Mysbyxor för hemmahäng (klarar inte att ha jeans en sekund mer än nödvändligt så mysisar är det som gäller här hemma) & skinande smycken som alltid är lämpligt, var man än är. 
Före och efter. Med mobilkamera och kasst ljus, men till och med i det syns det skillnad. 2 minuter i silverdippen, jag behövde inte ens putsa själv.