Måndagsprestationer

Att morgontrötta jag klockan åtta nollnoll befann mig på universitetet, höll i två timmars grammatik, sträckläste hela Mörktrets Hjärta, började läsa i nästa kursbok, cyklade till biblioteket och hämtade ännu fler böcker till kursen och slutligen halv tre var tillbaka hemma - det är lite av dagens prestation. Observera att det är en grå regnig måndag också. Nu ska jag ta mig igenom 50 sidor Sensitiva amorosa (hittills extremt underlig och jobbig), sen är jag färdigpluggad för idag. Eller ja, jag ska tydligen ägna min kväll åt att se en film (Apocalypse now) till kursen också. Så 50 sidor plus en film jag aldrig någonsin frivilligt hade sett. Heltidsstudier kallar de det, men jag börjar bli osäker på om de missupfattat detta med heltid som alltså ska innebära 40 timmar i veckan, inte 168.
 
Planen var att jag skulle ta mig ut och springa sen. Men eftersom (o)vädret, som börjat återkalla min årliga vinterdepp, och jag gärna stannar på varsin sida om fönstret så tänker jag nog ställa in dessa planer. Istället: bläddra bland drömmiga semesterresor och önska att man var stenrik, och hänga i soffan och äta god middag.
 
en Sri Lanka-bild.

Nytt!

Nu har jag möblerat om lite här på bloggen igen. Det började kännas alldeles för höstigt med röda löv och mys-färger. Nu har jag ordnat fram ljusare färger, mer plats för både text och bilder, lite sommarlängtansbilder och framförallt mindre känsla av höst och mer känsla av vår. Att det kommit massa snö här i Uppsala igår och idag är en helt annan sak, jag försöker att inte låtsas om det, jag föreställer mig istället att det är sol och 10 grader varmt och snart dags för sommar, sommarjobb och kvällar vid en sjö i solnedgången. Vi har faktiskt snöat (solat?) in så mycket på sommar och sol här att vi ikväll planerat att se om det finns någon bra resa vi kan boka inför sommaren. Längtar!
 
 
 
 
2

Söndagsspinning och snart i mål

Söndagar startar jag med spinning, det har nästan blivit något av en vana nu. Så idag blir inget undantag, jag ska snart cykla iväg till gymmet. Att ha något inbokat på söndag morgon får mig att komma upp och inte sega bort halva dagen, perfekt. Sen ska jag göra en videointervju, plugga och så har jag någon slags avlägsen plan på att laga cykelpunktering... Vi får väl se hur det går med det sista. 
 
Efter idag har jag klarat sex veckor utan snacks, onyttig mat och sötsaker. Och äntligen äntligen börjar sötsuget försvinna. Jag trodde verkligen inte att det skulle ta så lång tid, snarare ett par veckor, men denna gången satt det långt inne. Jag är dock fortfarande sugen på god samt mindre nyttig mat som pasta, bröd, såser och tacos (inklusive tacochipsen, brödet och riven ost då som är just det som gör tacos så gott). Men det ser jag inte riktigt som ett problem eftersom det bara är två veckor kvar innan jag får återse dessa efterlängtade rätter. Sötsakerna saknar jag inte ens längre annat än när man vill ta en fika på stan, någon fyller år eller när man ska på bio. Så nu börjar jag faktiskt lita på att jag kommer kunna falla tillbaka på något rimligt mellanting efter dessa åtta veckor - inget hemma-/vardagssött, men inte heller nej tack till en fika på stan; inte onyttig mat i orimliga mängder var och varannan dag, men inte heller nej till en hemmagjord pizza en fredagskväll. Huvudvärken är borta, jag har inte haft ont i magen en enda gång sen jag började och jag har fått mer respekt för mig själv genom att visa att det är jag själv som bestämmer över vad jag kan och inte kan göra. Väldigt nöjd hittills, sammanfattningsvis.