Fredag, rena kläder, plugg och hemåt

God morgon! Solsken, blåst och gula löv - det är höst idag. Jag har höga förhoppningar om att min stora fiende småflugorna har försvunnit idag också (bland de värsta sakerna jag vet är när man cyklar och får flugor i håret, näsan, munnen, ögonen, på tröjan och överallt). Men innan jag tar reda på det och cyklar till universitetet ska jag plugga en massa (oklart hur jag ska hinna plugga fem timmar på två timmar), kasta i mig lunch och packa ihop inför helgen. Ikväll åker jag hemåt till käraste Örebro för att träffa familj, släkt och vänner. Och hunden förstås.
En superfin fredag och helg till er alla!
 
 
 
 
 
 

Kränks av manshat, dör av kvinnohat - lite upprörd poesi

När du säger

du är inte som andra tjejer

när du tror du menar jag är speciell

När du säger

du springer som en tjej

när du tror du menar jag är seg

När du säger

du är fin utan smink

när du tror du menar naturligt är fint

När du säger

du är en prinsessa och behöver en hjälte

när du tror du menar du ska rädda mig


Då vill jag säga

det är inget fel på andra tjejer

Då vill jag säga

jaså har du också sett på tjejernas 100 meters OS-final

Då vill jag säga

naturligt är hår på benen och överallt

Då vill jag säga

det är jag som räddar mig, och jag vill säga det iskallt


När du säger

du blir kränkt av manshat

när du tror jag hatar just dig

och inte tror det finns nåt patriarkat

Då vill jag säga

men jag då

men jag kan inte

för jag har redan dött av kvinnohat
 
 
 
 
 
 
 

Höstmorgon

En onsdagsmorgon då en vaknade, förkyld, till höstmörker och regn som slog mot rutan. Innan klockan sju och dessutom stod fönstret öppet. Under täcket var det varmt och att sova vidare var bara ett tryck på mobilskärmen bort. Ja, det var lite tungt att stiga upp imorse. Jag intalade mig själv att såhär ser ju halva året ut i Sverige, och jag valde (nästan) helt själv att plugga och bo här. På den blöta cykelsadeln kämpande uppför berget insåg jag att så kanske inte var fallet ändå, att det inte var så frivilligt - svensklärare kan man inte läsa till i så väldigt många andra länder än detta. Men då var jag redan vaken och på väg och invirad i regnjackor och varma tröjor. 
 
Nu sitter jag i soffhörnet under en filt, med varm choklad i ena handen, grammatikboken i den andra och datorn i knät. Och ikväll har vi klasshäng, med klassen då. Tror dagens senare halva även kommer bli dagens bättre halva.