Drunknar, famlar efter bryggan och dyker tillbaka

Jag drunknar i böcker och texter och uppgifter. Famlar efter något som jag kan dra mig upp med. Just nu är det julen som jag fått tag i. Och tur är väl det, att det är jul snart, så man får några dagar ledigt från allt. Samt några dagar för att läsa ikapp allt man inte hinner just nu. Det har kommit till den nivån, ni vet, när man är berädd att inte gå på föreläsningarna för att hinna plugga... Dessvärre (eller -bättre eller nåt) så består de så kallade föreläsningarna just nu av seminaruim efter seminarium, det vill säga obligatoriska prylar. Men jag lever, och nu är det bara slutspurten på mindre än en månad kvar till julen! 
 
Nu ska jag dyka tillbaka ner i examinationsuppgiften igen, eller kanske i Skattkammarön. Hoppas ni har en fin tisdag!
 

Gratis byxor och hemtentan inlämnad

Hej på er! Nu är hemtentan äntligen inlämnad. Och dessutom kom ett par gratis byxor med posten för några dagar sedan. Jag hade beställt dem, men de var tydligen slut så jag fick tillbaka pengarna. Sen dök de upp ändå efter några veckor. Jag tänker knappast klaga. 
 
För övrigt har två nya kurser börjat denna vecka; barn- och ungdomslitteratur och litteraturstudier. Mycket litteratur som ni kanske förstår. Jag har gjort en planering för att hinna läsa allt, och vissa dagar behöver man trycka två-tre romaner. Igår mjukstartade jag med att skriva klart och lämna in hemtentan till förra kursen, läsa en pjäs på norska, läsa 35 sidor om hur man skriver c-uppsats, läsa en underlig novell av Strindberg samt anteckna en del om dessa. Men det var bara en mjukstart som sagt. 
 
Nu ska jag kasta i mig lunch och läsa Hans och Greta innan jag trampar iväg mot dagens seminarium. Hoppas ni alla får en fin fredag!
 

För många sidor, England och hemma igen

Som ni kanske förstått så har jag befunnit mig i England i helgen, i Woodstock utanför Oxford närmare bestämt. Tobbes föräldrar bor numera där så vi har hälsat på dem i nya lägenheten. Vi har också traskat runt i det helt underbart vackra Oxford, riktigt godis för ögonen var det. Och pluggat förstås. Det sista lite för lite av, så nu när vi är hemma igen ska jag spurta hela dagen och hoppas att jag får klart hemtentan samt hinner läsa en hel roman.
 
Från början hade jag missat att hemtentan var begränsad till 3 - 4 sidor så jag började bara skriva. Sen när jag såg det tänkte jag att det är väl bara att skriva vidare och ta bort det minst relevanta senare. Det svåra blir bara att reducera tio sidor till fyra. För förhoppningsvis har jag inte skrivit sex sidor med helt irrelevanta saker... 
En bild från Oxford. Vill inte göra er besvikna men Hogwarts matsal finns inte på Hogwarts, den finns i Oxford. Den hade inte heller ett tak som natthimlen. Det positiva är dock att den faktiskt existerade.