Måndag = första dagen på ämneslärarprogrammet

Igår, måndag, var första dagen på själva utbildningen. Först höll jag på att somna under informationen (ursäkt: det var exakt samma info som hälften av alla redan hade gått på) och jag tänkte jösses hur ska detta gå. Vaknade till så fort det blev lunch och sen fick vi (äntligen!) träffa klassen. Vi hann inte prata så mycket då vår lärare rivstartade med ännu mer info, men det hela kändes superbra så jag håller alla mina tummar för att första intrycket stämmer! 
 
Rivstart som sagt, vi hade ingen lektion egentligen men fick veckans schema: till imorgon ska vi läst en väldans komplicerad text (klart! (yes, ligger än så länge i fas enligt planeringen!!)), till torsdag ska vi läsa en novell (helt otroligt men även det klart) och skriva en del om den, även ett par kapitel ur "Varför litteraturvetenskap" ska jag ta mig igenom till torsdag, till fredag ett par kapitel ur en annan bok och till slut examination på detta redan på tisdag om en endaste vecka. Yes, rivstart. Fick lite panik först, men så fort jag började läsa kände jag mig trygg i mitt favoritämne trots svåra texter och grejer. Jag vet att jag kan och jag vet att jag kan lära mig det jag inte kan och jag vet att jag tycker det är galet roligt. 
 
Ha en fin tisdag! Nu sticker jag iväg på en föreläsning om Digital Presentationsyta, jag som trodde jag skulle slippa sånt som har med teknik att göra om jag läste till svenskalärare... 

De tre första insparksdagarna och söndag

Hallå! Jag lever, vill jag börja med att tala om, det är bara det att livet bjuder på så väldigt mycket nu att jag knappt hinner med att berätta för er. I torsdags började det hela och sen dess har jag haft ungefär några minuter ledigt.
 
Det började med en massa information på torsdag morgon och en liten mässa med ännu mer information. Senare på eftermiddagen skulle insparkan börja, så jag tänkte att jag cyklar hem och vilar en stund innan det. Bara för att upptäcka att det tog väldigt mycket mer tid att cykla än förväntat (p g a hemska backar), så när jag hade cyklat hela vägen hem och kollade på klockan var det bara att byta till torra kläder efter den regniga cykelturen och sätta sig på cykeln igen. Väl på plats igen blev allt superbra: hamnade i lag Grease vilket var det bästa som kunde hända. Så dessa pink ladys och t-birds har jag hängt med genom stadsvandringar, spex, lekar, tävlingar, sånger, fester och danser. Allt detta med mera på tre dagar. 
 
På söndagen hade vi en ledig dag, som jag ägnade åt sånt som man inte hinner när man inte är hemma. Exempelvis att städa, packa iordning det sista i lägenheten, storhandla mat, laga mat och sova. 
 
På måndagen var första dagen på utbildningen... (fortsättning följer)

Första boken införskaffad!

Idag har jag cyklat fel igen. Som tur var var det helt rätt dag att cykla fel på, då jag mest övade på att hitta till universitetet så att jag verkligen ska hitta dit på måndag när jag börjar på riktigt. Jag träffade även en andraårsstudent och köpte min första bok av henne till utbildningen (nu finns det alltså ingen återvändo). På vägen till universitetet i Engelska parken gjorde jag även upptäckten att det inte alls var två kilometer dit, snarare tre och en halv, varav den sista kilometern bestod av en backe som mest liknade ett berg. Jag fick till och med kliva av cykeln för att komma upp, så jag tänkte att målet med denna termin kan ju alltid bli att få kondition nog att cykla hela vägen upp. Dock hittade jag en mindre brant väg när jag cyklade hemåt igen, vilket mina lungor samt ben kände sig lugnade över.
 
Och imorgon börjar det alltså på riktigt! Upprop och info klockan nio. Och så börjar insparken på eftermiddagen. Ser verkligen verkligen fram emot detta, som jag planerat att göra sedan dagis. Nu, imorgon, börjar det. Efter flera alldeles för tuffa år vet jag att nu är det min tid, att leva.
Redan här, när jag var i full gång att lära mig köra båt, visste jag nog att det var hit jag skulle en dag.