Fredag!

Idag har jag haft samtal med vår chef och fått beröm för perfekt statistik, gymmat med vänner, hängt i soffan och kollat serier med Tobbe och storhandlat på apoteket - en väldigt bra dag. Dock så har den gått väldigt snabbt men de säger ju att tiden gör det när man har kul. Om jag får med mig pojkvännen ska jag se djungelboken på bio imorgon, någon som sett den redan? Sen är det ju valborg också, har jag fått info om såhär i sista minuten.
 
God natt på er!

Önskerubrik nr 4: Det här är jag bra på

Detta är alltså önskerubrik nummer fyra, made by My. Ska bli kul att få skriva vad jag är bra på, då det kanske inte är något man gör bara sådär i vanliga fall (möjligtvis något skrytsamt att från ingenstans publicera en lång lista på saker man tycker man är bra på), men nu har jag ju världens bästa ursäkt. Så tre saker jag är bra på.
 
Nummer ett: skriva. (Och jag kommer bli extremt avslöjad nu om jag hittar på). Skriva har jag älskat från den dagen jag lärde mig denna fantastiska konst och det är en av få saker jag verkligen tycker att jag kan. Man kan alltid bli tusen gånger bättre förstås, men jo, det är redan bra faktiskt.
 
Nummer två: hästar. Och fråga mig inte vad den eller den kroppsdelen heter eller vad de äter för då ser jag ut som ett frågetecken. Detta var något jag insåg när jag skulle lära min kära Tobbe att rida. Jag skulle alltså förklara hur man gjorde (något jag inte var bra på). Och jag hade ingen aning. Jag kan absolut inget i teorin om hur man svänger eller ställer eller bromsar. Jag kunde ju för 17 inte ens förklara för en nybörjare. Alltså, även om någon stackars ridlärare en gång i tiden försökte lära mig teorin bakom det hela (som att man trycker på gasen när bilen ska röra sig snabbare och bromsen när man vill stanna) så fastnade nästan inget av det, men ändå kan jag svänga och hela köret för att jag på något underligt vis känner hur jag ska göra. Men som sagt jag suger på teorin.
 
Nummer tre: något så tråkigt som att plugga. Men faktiskt, det är ytterligare en sak jag kan. Och det är inte så lätt som det låter, i så fall skulle ju alla få toppbetyg. Det är en hel konst detta med att läsa av läraren - vad vill hen se (kvantitet, kvalitet, bilder, invecklat språk, mycket texter, mycket muntligt...), hur hen kommer att lägga upp provet och vilka frågor som man ska fokusera mest på, vilka frågor hen kommer ha på nästa skrivning (japp, de betonar alltid det de tycker är extra intressant under undervisningen och detta kommer sannolikt dyka upp på provet tillsammans med något de tycker är väldigt oviktigt som de kompenserar med då de får dåligt samvete för att de undervisat aningen för mycket om just det de själva tycker är intressant), och så vidare. Och såklart själva pluggandet, att läsa hundra sidor och veta vad av allt detta som är relevant och liknande. Själva inlärningen tar mig år och dar, vissa har förmånen att kolla igenom en gloslista en gång och sedan kunna den, jag brukar behöva sitta en halvtimme med 20 ord, i X antal dagar. 
 
Nummer fyra: äta kokosbollar. Är helt övertygad om att jag är bland de främsta chokladbollsätarna i landet (säger dock inget om mitt bordsskick/hur det ser ut när jag äter chokladbollar).
 
 

En lång onsdag

Hallå! Idag mina vänner, har det skett något mycket ovanligt, nästan en once-in-a-lifetime: jag gick upp innan klockan sju på morgonen! Och det gör säkert alla ni andra varje dag, men eftersom jag hoppade över min "sova-sjukt-länge-tonårsperiod" och gick upp cirkus klockan fem för att träna var och varannan dag så har jag min sån tid nu istället. Inget alarm på morgonen = sover minst tolv timmar. 
 
Själv blev jag förvånad över hur pigg jag var när jag väl kom upp, så det kanske är något att fortsätta med (kommer med 99 % säkerhet ändå inte hända). Och varför gick jag upp så tidigt då? Jag cyklade över hela stan, inklusive stannade vid alla rödljus i hela Örebro, till läkaren eftersom min kära axel inte är så nöjd med livet. Kommer eventuellt bli sjukskriven på grund av skitaxeln snart, men som tur är bara på deltid så jag kan hänga kvar på det första jobbet någonsin som jag faktiskt trivs bra på. 
 
Nu skulle vi egentligen haft utbildning men det blev inställt så här sitter jag med tre tomma timmar som jag inte alls vet vart jag ska göra av. Känner jag mig själv rätt kommer de timmarna ändå plötsligt ha gått och jag kommer förvånat se på klockan och inte förstå hur jag inte kunde hinna packa jobbväskan och knyta skorna på tre timmar.
 
Trevlig mitten-av-veckan på er!