Jag bara undrar.

Jag förstår också att man kan skilja på det man tycker för sitt politiska partis mening, och på det man faktiskt tycker som privatperson. Klart man inte kan hålla med sitt parti till 100% om exakt allt, men man ställer ändå upp på att uttrycka partiets åsikter - för att man tycker det mesta partiet står för är bra. MEN. Men hur 17 skulle det se ut om någon av Socialdemokraternas, Moderaternas, Miljöpartiets eller Liberalernas partiledare, eller någon annan högt uppsatt inom partiet, ägnade sitt privatliv åt att uttrycka rasistiska åsikter genom att skriva på hatsajter, använda våld eller slänga ifrån sig kommenterer till personer på stan med "fel" utseende, eller något liknande?  Skulle vi inte tycka att det partiet stod för rasism? Skulle vi låta dem snacka bort det hela gång på gång? Jag bara undrar.
 
Och jag bara undrar. Skulle Liberalerna låta partiet bestå av en stor andel personer med klart rasistiska åsikter? Skulle Miljöpartiet? Skulle rasister söka sig till ett icke resistiskt parti? Än en gång, jag bara undrar.
 
( http://www.expressen.se/nyheter/mattias-karlsson-skrev-at-avpixlat/ )

När ska det gå fram, att människor är människor, oberoende av religion, hudfärg, kön eller ursprung?

Jag gråter nu. På riktigt. Det gör ont. Det gör så jävla ont att läsa att vanliga människor, många människor, såna jag går förbi varje dag, skriver "hoppas det blir en riktigt kall vinter, flera meter snö och 20 minusgrader". Det gör ont för att de skriver det på sverigedemokraternas sida, där det diskuteras om mottagandet av flyktingar. För att de skriver det i syftet att tala om att de hoppas flyktingarna ska frysa. Att flyktingarna ska ogilla Sverige och åka härifrån. Kanske är det några av dem som hoppas att flyktingarna ska frysa ihjäl i sina tunna sovsäckar i tältlägren.
 
Jag vet inte vad jag ska säga. Det gör ont att bo i samma land som ni, ni som vill ge en dålig bild av vårt fina land, till såna ni inte känner, bara för att de tror på en annan gud (som förresten är samma gud som den kristna tror på). Jag är inte rädd för att terrorister ska komma hit. Däremot är jag rädd för att vem som helst jag möter på stan, kanske någon i kassan i mataffären, eller mina kurskamrater, eller grannen, önskar död åt någon på grund av personens utséende och ursprung. Åt någon man inte ens träffat.
 
Ni vet, det var så här förintelsen började. Och det äcklar mig, att det ändå fortsätter.
 
Tack Astrid Lindgren. Jag tror vi måste hjälpa de som flyr. Även om vissa av oss är rädda för konsekvenserna... ↑
1

Högskoleprovet ligger orört

Ja precis som rubriken lyder, högskoleprovet ligger fortfarande undanstoppat för att jag varken vågar rätta det eller kolla poängen. Det hade ju förstås inte varit något problem om jag inte hade varit så himla nyfiken av mig. Men det överväger ändå att inte rätta. Då finns det fortfarande hopp om ett okej resultat tänker jag. Och har det inte gått bra så slipper jag veta och deppa över det. Någon annan som skrivit högskoleprovet och kollat/inte kollat sitt resultat?